Ιστολόγια

Ρυθμίσεις Θήρας 2013-14

Δείτε την νέα Υπουργική Απόφαση για το κυνήγι → Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2013 – 2014 
Γενικές Ρυθμίσεις

Υπενθύμιση: Παράταση δήλωσης όπλων....

Δόθηκε παράταση εως 30/11/2011για την ανανέωση των ληγμένων αδειών κατοχής κυνηγετικών όπλων.

Δόθηκε νέα παράταση ισχύος των Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων (ΑΚΚΟ) εως 30/11/2011. Η παράταση αφορά τα κυνηγετικά όπλα που έχουν ήδη ΑΚΚΟ η οποία έχει λήξει ή πρόκειται να λήξει πριν από τις 30/11/2011.
Η σχετική απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, 6700/3-835809-27/1/2010, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ: 129-B-9/2/2010 και αναφέρει επιγραμματικά :

Η λεϊσμανίαση προσβάλλει και παιδιά εκτός από σκύλους

Και τα παιδιά παθαίνουν λεϊσμανίαση, εκτός από τους σκύλους, αλλά δεν μπορούν να κολλήσουν την ασθένεια απευθείας από τα τετράποδα, οικόσιτα ή αδέσποτα, καθώς μόνο η φλεβοτόμος σκνίπα μπορεί να μεταδώσει με απευθείας τσίμπημα τη μόλυνση στον άνθρωπο. Στην χώρα μας καταγράφονται περίπου 50 κρούσματα ετησίως, αλλά έχουν υπάρξει χρονίες που ο αριθμός ξεπερνούσε τα 80 περιστατικά. Όπως εξηγεί ο Βασίλης Κοντός καθηγητής του Κτηνιατρικού Τομέα στην Σχολή Δημόσιας Υγείας το ένοχο τσίμπημα για την ασθένεια που είναι περισσότερο γνωστή ως kala-azar) προέρχεται από την θηλυκή σκνίπα η οποία αναζητά αίμα μόνο για να ωοτοκήσει και όχι για να τραφεί.

Συνελήφθη για παράνομο κυνήγι στην Κρήτη

Ένας 32χρονος άνδρας συνελήφθη με την κατηγορία του παράνομου κυνηγιού στο Ξερόκαμπο του Δήμου Βιάννου, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σε έλεγχο, που πραγματοποίησαν Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ηρακλείου στο φορτηγό του νεαρού άνδρα, βρεθήκαν πέντε λαγοί (θηράματα), μία κυνηγετική καραμπίνα, μία μπαταρία υγρών στοιχείων συνδεδεμένη με έναν μεταλλικό προβολέα, δύο πλήρη κυνηγετικά φυσίγγια και ένα πτυσσόμενο μαχαίρι με ξύλινη λαβή και μήκος λάμας 8 εκατοστών.

Δηλητηριάζουν τα αγριοκούνελα στη Λήμνο

agriokouneloΣημαντικά προβλήματα στο οικοσύστημα της Λήμνου δημιουργούν τοξικές ουσίες και κυρίως δηλητήρια, που χρησιμοποιούν ασυνείδητοι για τα αγριοκούνελα, με την αιτιολογία ότι ο υπερπληθυσμός τους δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στις καλλιέργειες του νησιού.
Νέες καταγγελίες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, ενώ ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λήμνου, αναδεικνύοντας το πρόβλημα, συναντήθηκε με το δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, εκθέτοντάς του την κατάσταση που επικρατεί.

Σκότωσαν 8 κουτάβια και δηλητηρίασαν την μάνα

Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία της Μεταμόρφωσης Μεσσηνίας η εξόντωση 8 κουταβιών μέσα σε αυλή κατοικίας, στην οποία μία εβδομάδα νωρίτερα είχαν δηλητηριάσει την μάνα τους.

Σελίδες

Εγγραφή στο RSS - Ιστολόγια